vineri , iunie 21 2024
Breaking News

Folie Stretch

De ce se foloseste folie stretch in depozite?

Toata lumea a vazut folie stretch cel putin odata. Nu de putine ori am fost la supermarket/hipermarket si am vazut paletii cu marfa sosita de la depozit. Ei bine, folia care infasura paletii era stretch, sau folie de plastic. Multe persoane nu stiu ca stretch este denumirea tehnica a acestei folii, si ii spun mai popular folie de plastic.

Ei bine, despre acest tip de folie vom discuta in randurile urmatoare ale acestui articol. Vom vedea unde este cel mai des utilizata, dar si care sunt motivele. Asadar, daca va intereseaza sa aflati mai multe informatii despre aceasta folie, cititi pana la final. Informatiile pe care le veti descoperi sunt foarte interesante.

Deci, ce este aceasta folie stretch?

Dupa cum spuneam, folia stretch (dupa denumirea tehnica) mai este cunoscuta si ca folie de plastic. Aceasta este fabricata din polietilena de joasa densitate, si este deosebit de subtire.

Folie StretchPoate fi folosita chiar si acasa, pentru a infolia diverse produse alimentare. Multe persoane isi infoliaza mancarea pe care si-o pun in pachet pentru pauza de masa de la locul de munca.
Aceasta este o utilizare casnica a foliei stretch. Exista si utilizari in interes profesional, iar in continuare vom discuta despre acestea.

Utilizarea foliei stretch la locul de munca

In momentul in care vine vorba despre folie stretch folosita la job, ne gandim in primul rand la munca in depozite. Este firesc acest lucru deoarece marfa pe care o gasim in magazine, pleaca din depozite.

Aceste depozite primesc marfa de la furnizori, pe care o stocheaza si ulterior o livreaza lantului de magazine pe care le aprovizioneaza. Pentru a se asigura ca marfa livrata ajunge in conditii de maxima siguranta, angajatii depozitului folosesc folie stretch. Acest lucru este valabil in absolut toate depozitele (Dedeman, Lidl, Penny, Kaufland, Profi, etc.).

Utilizarea acestui tip de folie reprezinta cea mai buna masura pentru livrarea in siguranta a marfurilor. Folia stretch vine la pachet cu un numar impresionant de beneficii. In primul rand, ofera o protechtie sporita produselor de pe palet.

Nu doar ca protejeaza produsele de eventualitatea unui impact, ci le protejeaza si impotriva altor factori. Praful si murdaria sau umiditatea ar putea afecta marfa, mai ales cea aflata in cutii de carton. Fiind infoliate pe palet aceste cutii insa, vor fi protejate de folia stretch.

De retinut!

Folia stretch poate asigura si o productivitate crescuta a personalului care lucreaza in depozit. De exemplu, angajatii pregatesc marfa si infoliaza rapid paletii pentru a fi incarcati si expediati magazinelor. Infolierea unui palet dureaza 1 – 2 minute (manual sau la masina de infoliat). Pentru a se asigura ca marfa este in siguranta, angajatii de multe ori infoliaza paletii, iar ulterior completeaza paletii cu marfa. La final, se asigura ca infoliaza paletii pana sus, pentru a oferi protectie totala. Cel mai mult insa vor insista la baza paletului.

Si nu in ultimul rand, folosirea foliei poate scadea sansele de furt. Multi soferi sunt tentati sa isi faca parte din ceea ce transporta. Cand paletii cu marfa sunt infoliati insa, acestia renunta la idee. Ar insemna practic sa desfolieze paletul si ulterior sa-l infolieze din nou. In plus, exista si folie stretch neagra, care nu permite ca marfa sa fie vizibila.

Asadar, acestea sunt cateva informatii utile in legatura cu utilizarea foliei stretch la locul de munca. Dupa cum se poate vedea, utilizarea acesteia vina la pachet cu mai multe avantaje semnificative.

Verifica si

Pantofi Casual Dama Piele

Pantofi Casual Dama Piele

Ce avantaje si dezavantaje poate avea o pereche de pantofi casual dama piele? Doamnele si …

Close